22آذر

معرفی سیستم‌های فاضلاب ساختمانی و اجزای تشکیل دهنده آن

مقالات | 0 نظرات | | بازدید (332) | بازگشت|

سیستم های فاضلاب ساختمانی و اجزای تشکیل دهنده آن بطور کلی سیستم فاضلاب ساختمان عبارت است از شبکه ای از لوله ها و اتصالات گوناگون که بر اساس محاسبات و نقشههای تدوین شده به یکدیگر متصل گردیده اند.

این سیستم ها می بایست بتوانند پساب‌های حاصل از سرویسهای بهداشتی و تجهیزات موجود را به درستی جمع آوری کرده و آن را به شبکه فاضلاب شهری و یا مخازن سپتیک و یا دیگر نقاط تعیین شده منتقل نمایند.

به دلیل اهمیت سیستم فاضلابی از نظر بهداشتی و زیست محیطی و همچین عدم دسترسی به سیستم های فاضلابی بعد از تکمیل ساختمان‌ها انتخاب مصالح مناسبی که بتوانند از نظر مقاومت در برابر فشارها و کشش های ناشی از زمین لرزه و نشست‌های ساختمانی عملکرد خوبی داشته باشند بسیار حایز اهمیت می باشد. همچنین رعایت نکاتی همچون به حداقل رسانیدن امکان گرفتگی انسداد و نشت و ممانعت از ورود بوی نا مطبوع فاضلاب و گازهای آلوده به درون ساختمان از دیگر مواردی است که می بایست در نظر گرفته شود.

بطور مختصر ترتیب قرار گرفتن اجزا در سیستم فاضلاب به شرح زیر است؛

  • سیفون ها زانوها و سه راهیها با زوایای مختلف لوله های جانبی
  • انتقال لوله های قائم فاضلاب
  • دریچه های بازدید
  • لوله های اصلی تخلیه و لوله های جانبی و قائم
  • هواکش و لوله های جمع آوری آب باران 

مختصری از ویژگی‌های سیستم فاضلابی پلی اتیلن این سیستم علاوه بر دارا بودن تمامی ویژگی های محصولات پلیمری نسبت به به فلزی و مشابه از جمله عدم پوسیدگی و خورندگی و سایش سبکی وزن و سهولت اجرا و قیمت تمام شده مناسب نسبت به فلزات دارای ویژگی‌های منحصر به فردی می‌باشد که بطور مختصر به شرح زیر می‌باشد؛ 

۱- تنها سیستم پلیمری فاضلابی یکپارچه از طریق جوش بدلیل خواص پلیمری پلی اتیلن 

۲ تنها سیستم مقاوم در برابر زمین لرزه و رانش زمین و نشست های ساختمانی

۳. تنها سیستم پلیمری که میتواند گرفتگی‌های آن را از طریق فنر زدن رفع کرد. 

۴. تنها سیستم فاضلابی آب بند که میتواند پس از اجرا تا ۴۰ متر ارتفاع ستون آب را تحمل نماید.

۵. تنها سیستم پلیمری فاضلابی مقاوم در برابر اشعه فرابنفش خورشید به همین دلیل است که عصایی های تمامی سیستم‌های فاضلابی پلیمری در بام‌های ساختمان‌ها از جنس پلی اتیلن می‌باشد.

۶. تنها سیستم فاضلابی پلیمری مقاوم در برابر ضربه و فشار

۷. عدم نیاز به استفاده از بست‌های فراوان به دلیل خاصیت یکپارچگی انعطاف پذیری و جمع شوندگی فوق العاده که باعث می‌گردد هزینه تمام شده سیستم به مراتب کاهش یابد.

۸- عدم نیاز به حساسیتهای اجرا بدلیل یکپارچگی و انعطاف پذیری بطوری که در سیستم های فاضلابی اورینگی به دلیل حساسیت و اجرای ناصحیح عدم تطابق در راستای لوله ها و اتصالات با یکدیگر دیده می‌شود که باعث نشت فاضلاب از آن نقاط می‌گردد.

۹. تنها سیستمی که از قطعات آن جهت برطرف کردن معایب دیگر سیستم‌ها استفاده می گردد به طوری که تمامی سیفون‌های اجرا شده در سیستم‌های اورینگی از نوع پلی اتیلن جوشی می‌باشد.

 ۱۰- صرفه اقتصادی به دلیل دارا بودن خواص ویژه از جمله عدم شکنندگی و عدم نیاز به استفاده از پست ها و ساپورت‌های فراوان که باعث می‌گردد هزینه تمام شده پروژه نسبت به سایر سیستم ها تا چندین برابر کاهش یابد. این ویژگی‌ها و بسیاری از موارد دیگر باعث گردیده که سیستم‌های فاضلابی پلی اتیلن یکی از بهترین انتخاب های موجود برای اجرا در پروژه های مختلف گردد.

مطالب مرتبط

ارسال نظر